nedeľa 3. februára 2013

Pečený pstruh s chrenom

Pečený pstruh s chrenom - recept
2 pstruhy
citrónová šťava
soľ, korenie na ryby
grilovacie korenie bez soli
2 - 3 PL preosiatej strúhanky
2 PL strúhaného chrenu
olivový olej
1 väčšia biela cibuľa
maslo
1 kocka zeleninového bujónu
2 mrkvy
1 petržlen
1 červená cibuľa
zmes sušených byliniek - bazalka, tymian, petržlenová vňať (podľa chuti)

Očistené pstruhy umyjeme a osušíme. Zvnútra i zvonku osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať na chladnom mieste.
Zatiaľ si očistíme bielu cibuľu, ktorú pokrájame na tenšie kolieska, osolíme a opečieme v panvici na malom množstve olivového oleja. Odstavíme a menšiu časť opečenej cibule si odložíme. Do zvyšnej cibule, pridáme polovicu strúhaného chrenu a strúhanky. Premiešame.
Pstruhy zvnútra potrieme maslom a naplníme cibuľovo - chrenovou zmesou a uložíme do vymastenej zapekacej misy. Posypeme korením na ryby a navrch dáme 2 - 3 plátky studeného masla. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 10 - 15 minút podľa veľkosti rýb. Predpečené ryby vyberieme z rúry a ich povrch posypeme zvyšnou strúhankou s chrenom, s odloženými opečenými kolieskami cibule, polejeme rozpusteným maslom a posypeme grilovacím korením. Vložíme späť do rúry a dopečieme domäkka cca 10 - 15 minút.
Očistenú mrkvu s petržlenom pokrájame a v zeleninovom vývare povaríme 10 -15 minút. Scedíme a spolu s nakrájanou červenou cibuľou opečieme v panvici na troche olivového oleja. Jemne osolíme a ochutíme bylinkami.
Ochutenú zeleninu podávame s pečenými pstruhmi a s varenými alebo inak upravenými zemiakmi.
Doba prípravy:
Pečený pstruh s chrenom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore