utorok, 19. februára 2013

Ryba s jogurtom

Ryba s jogurtom - recept
400 - 500 g bielej ryby
350 g zemiakov
1 červená cibuľa
1 väčšia mrkva
soľ, korenie na ryby
korenie na pečené zemiaky
3 - 5 bobkových listov
2 paradajky
celá rasca
1 citrón
2 biele jogurty Activia
maslo, strúhanka
olivový olej

Filety ryby umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, ktoré osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť.
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenšie pásiky, mrkvu nahrubo nastrúhame a paradajky nakrájame na mesiačiky.
Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme a nakrájame na kolieska.
Dno pekáča potrieme maslom a jemne posypeme strúhankou. Na dno pekáča poukladáme zemiaky, ktoré osolíme a posypeme korením na pečené zemiaky. Rozložíme cibuľu, mrkvu a lyžičkou rozdelíme jeden jogurt po celej ploche. Pridáme odležané kúsky ryby, ktoré obložíme plátkami citróna, bobkovým listom a paradajkami. Posypeme korením na ryby, celou rascou a pokvapkáme olejom. Nakoniec na každý kúsok ryby položíme do stredu lyžičku jogurtu. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 60 minút. Dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Ryba na zemiakoch
Ryba s jogurtom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore