štvrtok 21. februára 2013

Tokajské kurča

Tokajské kurča - recept
1 kurča
1 hlávka cesnaku
soľ, grilovacie korenie
gyros a kari korenie
400 g zemiakov
korenie na pečené zemiaky
3 väčšie mrkvy
2 väčšie cvikly
1 väčšia cibuľa
olivový olej
2 - 3 PL tokajského vína

Kurča umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, ktoré prešpikujeme očistenými strúčikmi cesnaku. Osolíme a okoreníme zmesou korenín.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Očistenú cviklu, mrkvu a cibuľu nakrájame na hrubšie pásiky.
Na dno vymasteného pekáča rozložíme nakrájanú cviklu, polovicu mrkvy, zemiaky, ktoré osolíme a posypeme korením na pečené zemiaky. Na zemiaky rozložíme zvyšnú časť mrkvy a položíme ochutené porcie mäsa. Okolo mäsa poukladáme cibuľu a zvyšné strúčiky cesnaku. Pokvapkáme olivovým olejom a dvoma lyžicami tokajského vína. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme domäkka. Dobrú chuť!

Poznámka: Na tento recept môžeme kurča nechať aj vcelku. Postup je rovnaký, len ho položíme na nakrájanú cviklu a ostatné suroviny rozložíme okolo kurčaťa. Na mäso môžeme dať 2 -3 plátky studeného masla.
Tokajské kurča - recepty

3 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore