utorok 26. februára 2013

Zapekaný losos

Zapekaný losos - recept
4 filety lososa bez kože (500 g)
šťava z polovice citróna
soľ, korenie na ryby
olivový olej
600 g predvarených zemiakov
korenie na pečené zemiaky
1 menšia červená cibuľa
200 ml sladkej smotany
1 vajce
1 ČL zmesi sušených byliniek - bazalka, tymian, petržlenová vňať
maslo, strúhanka
50 g tvrdého strúhaného syra Eidam

Filety lososa umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme v chlade odstáť asi 30 minút.
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenšie rezance.
Druhú polovicu citróna a predvarené zemiaky nakrájame na kolieska.
Do smotany dáme vajíčko, podľa chuti osolíme, ochutíme bylinkami a rozšľaháme.
Odležané filety lososa osolíme, posypeme korením na ryby a na malom množstve oleja krátko opečieme z oboch strán.
Zapekaciu misu potrieme maslom a jemne posypeme strúhankou. Na dno rozložíme trochu zemiakov, položíme opečené ryby, ktoré obložíme zvyšnými zemiakmi, cibuľou, citrónom a posypeme korením na pečené zemiaky. Zalejeme pripravenou smotanou a prikryjeme. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 35 - 40 minút. Potom alobal odstránime, posypeme strúhaným syrom, vložíme späť do rúry a krátko zapečieme cca 5 - 10 minút, kým sa syr neroztopí. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapekaný losos - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore