piatok, 29. marca 2013

Biela zemiaková polievka

Biela zemiaková polievka - recept
2 l zeleninového alebo mäsového vývaru
2 - 3 väčšie zemiaky
2 bobkové listy
3 guľôčky celého čierneho korenia
3 strúčiky cesnaku
500 ml sladkej smotany
2 - 3 PL hladkej múky
2 PL posekaného kôpru
ocot a soľ
4 vajcia

Zeleninový alebo mäsový vývar privedieme do varu, vsypeme očistené a na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme takmer domäkka. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, roztlačený cesnak a chvíľu povaríme, tak aby zemiaky boli mäkké. Do polievky vlejeme smotanu, v ktorej sme dôkladne rozmiešali múku. Pridáme posekaný kôpor a za stáleho miešania necháme zovrieť. Nakoniec ochutíme soľou a trochou octu.
Polievku podávame s volským okom alebo na štvrtky nakrájané vajce uvarené na tvrdo a tmavým pečivom. Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Biela zemiaková polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore