pondelok, 4. marca 2013

Kakaovo-tvarohové rezy

Kakaovo-tvarohové rezy - recept
200 g hladkej špaldovej múky
2 - 3 ČL kakaa
80 g práškového cukru
2 ČL prášku do pečiva
1 žĺtok
125 g masla
1 - 3 PL mlieka

Plnka:
500 g jemného mäkkého tvarohu
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
2 vanilínové cukry
1 krémový prášok Zlatý klas
3 vajcia
1 PL limetkovej šťavy
30 g masla
3 PL práškového cukru do snehu

Hladkú múku, prášok do pečiva, práškový cukor a kakao preosejeme a spolu dobre premiešame. Pridáme žĺtok, zmäknuté maslo, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme na 30 minút do chladničky.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Najprv si vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov a 3 lyžíc práškového cukru. Jemný tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom podľa chuti. Postupne vmiešame Zlatý klas, žĺtky, limetkovú šťavu a zmäknuté maslo. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Vychladnuté cesto rozdelíme na dve časti, ktoré postupne na pomúčenej doske rozvaľkáme na rozmer malého plechu.
Jednu časť rozvaľkaného cesta pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný  malý plech. Na cesto roztrieme tvarohovú plnku a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Vrchný plát jemne popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 minút.
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme bielou čokoládou a pokrájame na rezy. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:


Kakaovo-tvarohové rezy - recepty

2 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore