pondelok, 25. marca 2013

Kávová roláda

Kávová roláda - recept
5 vajec
5 PL práškového cukru
2 PL vlažnej vody
4 PL polohrubej múky
štipka soli
2 PL mletých vlašských orechov

Krém:
200 ml mlieka
1 PL instantnej kávy Nescafé
1 a 1/2 PL hladkej múky
1 žĺtok
1 vanilínový cukor
75 g práškového cukru
100 g masla
1 ČL rumu

Najprv si vyšľaháme tuhý sneh zo 6 bielkov.
Päť žĺtkov a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme vlažnú vodu a premiešame. Mleté orechy a preosiatu múku zmiešanú so štipkou soli a postupne po lyžiciach pridávame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 8 - 10 minút.
Upečený korpus preložíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime, zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém: V mlieku s postupným pridávaním dobre rozmiešame najprv kávu Nescafé, hladkú múku, žĺtok, vanilínový a práškový cukor. Položíme na platničku a na miernom plameni za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme na hladký krém. Nakoniec do krému pridáme rum a premiešame.
Vychladnutý korpus opatrne vystrieme, natrieme krémom a zvinieme do rolády.
Hotovú roládu polejeme čokoládovou polevou a dáme na pár hodín do chladu stuhnúť.
Doba prípravy:
Kávová roláda - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore