pondelok, 8. apríla 2013

Bravčová pečeň s cviklou

Bravčová pečeň s cviklou - recept
500 g bravčovej pečene
2 malé červené cibule
2 malé cvikly
olivový olej
1 malý pohár leča
1 - 2 PL plnotučnej horčice
soľ, mleté čierne korenie

Bravčovú pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
Očistenú cviklu nakrájame na tenšie rezance a cibuľu nadrobno.
V hlbšej panvici na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú cviklu a restujeme do polomäkka. Potom pridáme bravčovú pečeň, premiešame a chvíľu opekáme. Podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a ak treba podlejeme vodou. Keď je pečeň mäkká, (cvikla by mala ostať mierne chrumkavá) vlejeme lečo, premiešame a necháme zovrieť. Nakoniec pridáme podľa chuti horčicu opäť premiešame a dochutíme soľou a korením.
Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom.
Doba prípravy:
Bravčová pečeň s cviklou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore