utorok, 9. apríla 2013

Jablkový nákyp

Jablkový nákyp - recept
1 kg jabĺk
2 PL práškového cukru
1 škoricový cukor
1 ČL mletej škorice
50 g hrozienok
Cesto:
50 g masla
1 vanilínový cukor
1 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 vajce
200 ml mlieka
80 g hrubej múky
1 prášok do pečiva

Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, posypeme škoricou, škoricovým cukrom a ochutíme práškovým cukrom podľa kyslosti jabĺk, pridáme hrozienka, ktoré sme vopred namočili do trochu rumu. Dôkladne premiešame. Jablkovú zmes rozložíme na dno zapekacej misy natretej maslom.
Pripravíme si cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok rozmiešaný v mlieku a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielka.
Cesto vylejeme na jablká v zapekacej mise a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 40 - 45 minút.
Vychladnutý nákyp otočíme jablkami nahor a môžeme posypať škoricovým alebo práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jablkový nákyp - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore