utorok, 2. apríla 2013

Orechové kocky s amaretom

Orechové kocky s amaretom - recept
6 vajec
150 g práškového cukru
150 g masla
200 g kyslej smotany (16%)
120 g polohrubej múky
120 g mletých vlašských orechov
1 ČL prášku do pečiva
1 - 2 ČL kakaa

Plnka:
120 g práškového cukru (podľa chuti)
130 g mletých vlašských orechov
125 g masla
2 - 3 PL amareta
lekvár na potretie cesta

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky, zmäknuté maslo a práškový cukor vyšľaháme dopenista. Pridáme kyslú smotanu, premiešame a postupne vmiešame mleté orechy, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao, ktoré cez sitko preosejeme, aby sa neurobili hrudky. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozdelíme na dve časti a každú osobitne roztrieme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 10 - 15 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť na mriežke.
Pripravíme si plnku: Práškový cukor zmiešame s mletými orechmi, pridáme zmäknuté maslo a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme amareto a premiešame.
Spodný korpus potrieme tenkou vrstvou lekváru a dvoma tretinami plnky. Druhý korpus tiež potrieme natenko lekvárom a natretou stranou položíme na plnku. Povrch koláča potrieme zvyšnou plnkou, posypeme nasekanými orechmi, pokvapkáme rozpustenou čokoládou a dáme na pár hodím do chladu stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame na kocky.
Doba prípravy:
Orechové kocky s amaretom - recepty

2 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore