utorok, 23. apríla 2013

Zapekaná mäsová ryža

Zapekaná mäsová ryža - recept
300 g ryže
mäsový vývar
1 pór
soľ, mleté čierne korenie
600 g mletého mäsa
mletá sladká červená paprika
sójová omáčka
drvená rasca
2 - 3 strúčiky cesnaku
olivový olej
3 vajcia
100 g nahrubo strúhaného syra

Pór nakrájame na kolieska osolíme, opečieme v panvici na malom množstve oleja a necháme vychladnúť.
Ryžu premyjeme, zalejeme teplým mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Do uvarenej ryže zľahka zamiešame pór.
V panvici na malom množstve oleja orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, drvenou rascou, pokvapkáme sójovou omáčkou, premiešame a pár minút opekáme, aby sa mäso zatiahlo.
Na dno olejom potretej zapekacej misy dáme časť ryže, ktorú posypeme strúhaným syrom a pridáme polovicu mäsa. Postup zopakujeme a vrstvu ukončíme ryžou.
Celé vajcia rozšľaháme, pridáme zvyšný syr, jemne osolíme a zmesou celý povrch misy zalejeme.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 15 - 20 minút.
Podávame s ľadovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapekaná mäsová ryža - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore