pondelok, 27. mája 2013

Bravčový perkelt

Bravčový perkelt - recept
600 g bravčového mäsa (stehno alebo pliecko)
olivový olej
2 väčšie cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 - 3 väčšie paradajky
soľ, mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
štipka mletej pálivej papriky
vegeta
cca 2 ČL hladkej múky na zahustenie

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme mletou sladkou paprikou, pálivou paprikou, premiešame a opekáme, kým mäso nepustí šťavu. Potom podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme takmer domäkka. Občas premiešame a podľa potreby prilejeme vodu.
Paradajky na chvíľu vložíme do vriacej vody, vyberieme, ošúpeme a nakrájame na kocky.
Papriky umyjeme, osušíme, jadierka vyberieme a nakrájame na pásiky. Nakrájané paradajky a papriky, pridáme k mäsu, ochutíme vegetou a spolu udusíme domäkka. Nakoniec jemne zahustíme hladkou múkou a krátko povaríme. Ak milujeme pikantné, ochutíme čili papričkou.
Bravčový perkelt podávame s vaječnými haluškami, ktoré pripravíme takto: 2 poháre hladkej múky, osolíme, pridáme 1 vajíčko a toľko vody, aby sme vareškou vymiesili pružné cesto, ktoré sa bude dať pretlačiť cez sitko na halušky. Varíme v osolenej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové.
Dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Tento recept pochádza z Maďarska.
Bravčový perkelt - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore