utorok, 28. mája 2013

Zemiakový šalát s reďkovkou

Zemiakový šalát s reďkovkou - recept
10 menších zemiakov
1 viazanička reďkovky
1 červená cibuľa
20 PL mäsového alebo zeleninového vývaru
4 PL vínneho octu
6 PL olivového oleja
2 ČL medu
soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
0,5 -1 ČL provensálskeho korenia (podľa chuti)

Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a uvaríme v mierne slanej vode. Dáme pozor, aby sa nerozvarili. Uvarené scedíme a necháme mierne vychladnúť. Ošúpeme, pokrájame na úhľadné plátky a vložíme do väčšej misy. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, kolieska reďkoviek a polejeme horúcim vývarom. Opatrne premiešame. Dochutíme vínnym octom zmiešaným s olivovým olejom, soľou, mletým čiernym korením, medom a provensálskym korením. Opäť opatrne premiešame. Necháme odležať 1 až 2 hodiny. Občas premiešame, aby sa chute spojili.
Hotový šalát posypeme nakrájanou vňaťou z jarnej cibuľky.
Podávame k pečenému alebo grilovanému mäsu, k rybám alebo samostatne ako ľahký obed prípadne večeru.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zemiakový šalát s reďkovkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore