Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

streda 12. júna 2013

Kinder bueno

Kinder bueno - recept
9 bielkov
9 PL krupicového cukru
3 PL hladkej múky
1 prášok do pečiva
3 PL strúhanky
1,5 PL oleja
100 g mletých orechov
nutella

Plnka:
1 L mlieka
9 žĺtkov
7 - 8 PL krupicového cukru (podľa chuti)
3 krémové prášky Zlatý klas
220 g masla
1 vanilínový cukor
1 - 2 ČL kakaa
BB keksy
2 smotany na šľahanie
1 stužovač na šľahačku
1 vanilínový cukor

Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý jemne potrieme olejom a posypeme mletými orechmi.
Bielka vyšľaháme s cukrom dotuha. Metličkou postupne zašľaháme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku a olej. Bielkové cesto rovnomerne navrstvíme na orechy. Vložíme na vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 8 - 10 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť. Potom otočíme, papier odstránime a orechovú časť ešte za tepla natenko natrieme nutellou. Na mriežke necháme úplne vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Zmäknuté maslo vymiešame s vanilínovým cukrom. Z mlieka odlejeme 200 ml a rozmiešame v ňom Zlaté klasy. Zvyšné mlieko, žĺtka, krupicový cukor dobre rozmiešame a dáme variť. Keď zmes začne vrieť, vlejeme rozmiešané Zlaté klasy a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne vmiešame maslo a vyšľaháme na hladký krém, ktorý necháme vychladnúť a občas premiešame. Potom rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme preosiete kakao a dobre premiešame (namiesto kakaa môžeme dať roztopenú horkú čokoládu).
Na vychladnutý korpus s nutellou najprv natrieme svetlú plnku. Potom tesne vedľa seba poukladáme BB keksy, ktoré trocha namočíme do vlažného mlieka zmiešaného s trochou rumu. Na keksy natrieme tmavú plnku. Nakoniec na koláč natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom a vanilínovým cukrom. Hotový koláč ozdobíme strúhanou čokoládou a v chladničke necháme stuhnúť (najlepšie cez noc).
Doba prípravy:
Kinder bueno - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore