utorok, 4. júna 2013

Kinder mliečny rez

Kinder mliečny rez - recept
8 vajec
10 PL krupicového cukru
50 ml vody
50 ml oleja
250 g polohrubej múky
1 1/2 ČL prášku do pečiva
2 - 3 ČL kakaa

Plnka:
500 g jemného mäkkého tvarohu
300 g kyslej smotany (18%)
1 vanilínový cukor
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
4 PL masla

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, až kým nevznikne biela hmota. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiate kakao. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Polovicu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 7 - 10 minút. Takto isto upečieme aj druhú polovicu cesta. Upečené korpusy necháme vychladnúť na mriežke.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Zmäknuté maslo vymiešame s lyžicou cukru do peny. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom, vmiešame kyslú smotanu, maslo a podľa chuti pridáme práškový cukor.
Na jeden korpus rovnomerne natrieme plnku, ktorú prikryjeme druhým korpusom. Trocha pritlačíme (zaťažíme) a dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Po stuhnutí koláč nakrájame na obdĺžniky alebo kocky.
Doba prípravy:
Kinder mliečny rez - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore