Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

piatok 21. júna 2013

Mramorový koláč

Mramorový koláč - recept
6 vajec
10 PL krupicového cukru (podľa chuti)
500 ml polohrubej múky
1 prášok do pečiva
200 ml oleja
200 ml vody
ľubovoľný džem

Smotanová poleva:
250 ml smotany na šľahanie
1 stužovač na šľahačku
400 g kyslej smotany (18%)
2 vanilínové cukry

Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha. Postupne pridávame žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hotové cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice preosiatej polohrubej múky a do druhej pridáme 1 lyžicu kakaa. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý trochu potrieme olejom. Do stredu plechu dávame 2 lyžice tmavého cesta a presne do jeho stredu, pridáme zasa 2 lyžice bieleho cesta...takto opakujme, kým neminieme obidve cestá. Jednotlivé vrstvy sa pod ťarchou vrchných vrstiev pomaly roztekajú po celej ploche plechu. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 15 - 20 minút. Horúci koláč natrieme tenkou vrstvou džemu a pomocou papiera vyberieme z plechu a na mriežke necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme smotanovú polevu: Smotanu so stužovačom vyšľaháme dotuha. Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom, do ktorej postupne pridávame vyšľahanú šľahačku a ľahko premiešame.
Smotanovú polevu natrieme na vychladnuté cesto a posypeme strúhanou čokoládou. Hotový koláč vložíme na pár hodín do chladničky (ja som nechala cez noc).
Doba prípravy:
Mramorový koláč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore