Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

streda 5. júna 2013

Pečená bravčová panenka na víne

Pečená bravčová panenka na víne - recept
1 ks bravčovej panenky
3 strúčiky cesnaku
cca 45 g masla
bazalka, provensálske korenie
korenie na bylinkové maslo
bylinková soľ
3 plátky šunkovej salámy
3 plátky syra Eidam
mleté farebné korenie
mleté čili korenie
olivový olej
červené víno

Vo vhodnej nádobe roztopíme maslo. Pridáme pretlačený cesnak, bazalku, provensálske korenie a korenie na bylinkové maslo a dobre premiešame.
Panenku umyjeme, osušíme a odblaníme. V strede špikovacím nožom urobíme otvor po celej dĺžke. Do otvoru nalejeme cca polovicu bylinkového masla. Z plátkov šunkovej salámy a syra urobíme závitky a otvorom natlačíme do panenky. Opäť dáme trochu bylinkového masla a otvor uzavrieme kúskom šunky.
Naplnenú panenku potrieme olivovým olejom zmiešaným s farebným korením, čili korením a bylinkovou soľou. V panvici ohrejeme malé množstvo oleja a panenku zo všetkých strán prudko opečieme.
Pekáč potrieme zvyšným bylinkovým maslom, do ktorého vložíme opečenú panenku a mierne podlejeme červeným vínom. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 25 minút. Počas pečenia panenku polievame výpekom a podľa potreby prilejeme víno, aby vzniklo dostatok šťavy na poliatie mäsa.
Pečenú plnenú bravčovú panenku na víne nakrájame na plátky a polejeme šťavou. Vhodná príloha široké rezance ochutené bylinkovým maslom, zemiakové noky alebo zemiaková kaša so zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Recept pochádza z Talianska. Opečenú panenku môžeme obaliť plátkami anglickej slaniny, vložíme do pekáča a podlejeme vínom. Počas pečenia je dobré panenku každých 5 minút otáčať a polievať výpekom.
Pečená bravčová panenka na víne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore