štvrtok, 15. augusta 2013

Hlivovo-šampiňónový perkelt

Hlivovo-šampiňónový perkelt - recept
300 g hlivy
200 g šampiňónov
1 väčšia cibuľa
olivový olej
zeleninový vývar (podľa potreby)
bobkový list, celé nové korenie
1 ČL mletej červenej papriky
mleté čierne korenie, soľ
1 - 2 ČL polohrubej múky (podľa potreby)

Šampiňóny pokrájame na plátky a hlivu potrháme podľa vlákna na širšie rezance.
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme huby, osolíme, okoreníme, premiešame a chvíľu opekáme.  Prisypeme mletú červenú papriku, dobre premiešame a ihneď zalejeme vývarom, aby paprika nezhorkla. Zamiešame, prikryjeme a dusíme na miernejšom ohni. Po chvíli pridáme bobkový list a pár zrniek nového korenia. Dusíme ešte asi 20 minút, kým huby celkom nezmäknú. Nakoniec cez sitko poprášime múkou, dobre premiešame, dochutíme podľa vlastnej chuti a odstavíme.
Podávame s celozrnným pečivom alebo prílohu zvolíme podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!

Poznámka: Ak máte radi pikantné, môžete do perkeltu spolu s hubami vhodiť jednu čili papričku.
Doba prípravy:
Hlivovo-šampiňónový perkelt - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore