streda, 28. augusta 2013

Kuracina s pečenou tekvicou

Kuracina s pečenou tekvicou - recept
400 - 500 g kuracích stehien
200 g oranžovej tekvice
300 g zemiakov
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ, korenie na pečené kura
celá rasca a mäsový vývar

Kuracie stehná osolíme a posypeme korením na kura.
Zemiaky a tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.
V panvici rozpálime olej a ochutené stehná prudko opečieme z obidvoch strán. Preložíme na pekáč a podlejeme výpekom. Mäso obložíme ochutenými zemiakmi a tekvicou. Posypeme celou rascou a podlejeme trochou vývaru. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme domäkka 30 - 35 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kuracina s pečenou tekvicou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore