štvrtok, 5. septembra 2013

Hrbaté rezne

Hrbaté rezne - recept
6 rezňov z bravčového karé
130 g šampiňónov
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
1 rožok
1 vajce
soľ, mleté čierne korenie, majorán
grilovacie a kari korenie
trochu mlieka
šľahačková smotana
olivový olej
mäsový vývar a strúhaný syr

Rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opražíme v panvici na troche olivového oleja a poukladáme do vymasteného pekáča.
Vo výpeku z mäsa opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a chvíľu opekáme. Potom pridáme rozmrvený rožok, ktorý sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Primiešame vajíčko, ktoré necháme trocha zraziť. Odstavíme a ochutíme majoránom, prípadne soľou a korením.
Na každý rezeň v pekáči pretlačíme trochu cesnaku a pokvapkáme šľahačkovou smotanou. Na rezne rovnomerne rozložíme hubovú plnku, ktorú opäť pokvapkáme smotanou a podlejeme mäsovým vývarom. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme domäkka cca 40 - 45 minút. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a krátko zapečieme.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto bravčového karé si jedlo môžeme pripraviť z kuracích pŕs, ktoré nakrájame na väčšie rezne a postup je rovnaký, ako je uvedené v recepte.
Hrbaté rezne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore