pondelok, 23. septembra 2013

Jemný brokolicový nákyp

Jemný brokolicový nákyp - recept
cca 700 g brokolice
1 väčšia mrkva
60 g tvrdého syra
60 g jemnej celozrnnej múky
2 - 3 strúčiky cesnaku
štipka sódy bikarbóny
4 vajcia
2 - 3 PL strúhanky
4 PL masla
soľ, mleté čierne korenie

Tortovú formu alebo menší pekáč potrieme maslom a posypeme strúhankou.
Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode alebo sparíme. Scedíme a nadrobno posekáme. Vložíme do väčšej misy, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a syr, pretlačené strúčiky cesnaku, štyri žĺtky a múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Všetko spolu dobre premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Brokolicovú hmotu preložíme do pripravenej formy a hmotu popritláčame. Navrch položíme pár tenkých plátkov masla. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme do zlatista asi 30 minút.
Brokolicový nákyp podávame teplý so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Chutí aj vychladnutý s čerstvou zeleninou. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jemný brokolicový nákyp - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore