streda, 11. septembra 2013

Kuracie prsia s tymianom v alobale

Kuracie prsia s tymianom v alobale - recept
2 väčšie kuracie prsia bez kože
Marináda:
3 - 4 strúčiky cesnaku
soľ, grilovacie korenie
gyros korenie
1 - 2 PL olivového oleja
1 - 2 ČL sójovej omáčky
posekaný čerstvý tymian (podľa chuti)
1 ČL mletého farebného korenia
2 - 3 PL masla
1 - 2 červené cibule
2 farebné hrubostenné papriky
8 - 10 plátkov mladej cukety
1 jablko
1 - 2 paradajky

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozdelíme na štyri časti.
Očistený cesnak pretlačíme do misky, pridáme ostatné koreniny a dobre premiešame. Touto zmesou natrieme kuracie prsia, prikryjeme a odložíme aspoň na 12 hodín do chladničky. Občas premiešame.
Po marinovaní prsia prudko opražíme na masle. Pripravíme si štyri väčšie kusy alobalu a na každý do stredu položíme opečené mäso.
Vo výpeku z mäsa orestujeme rozštvrtenú červenú cibuľu, postupne pridávame papriky nakrájané na pásiky, kúsky cukety, na mesiačiky nakrájané paradajky a jablko bez jadrovníka. Všetko spolu chvíľu restujeme do polomäkka.
Každú porciu mäsa na alobale obložíme restovanou zeleninou, jemne polejeme výpekom zo zeleniny a alobal dôkladne uzatvoríme, aby nám nevytiekla šťava. Preložíme na plech, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 - 30 minút.
Kuracie prsia nakrájame na plátky, obložíme zeleninou a podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou, prípadne s opečenou celozrnnou bagetou. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kuracie prsia s tymianom v alobale - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore