Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 19. septembra 2013

Medové rezy s piškótami

Medové rezy s piškótami - recept
400 g špaldovej polohrubej múky
1 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
130 g práškového cukru
3 PL tekutého medu
55 - 60 g masla
2 vajcia

Plnka:
1 l mlieka
2 a 1/2 bal. krémové prášky Zlatý klas
100 g práškového cukru (podľa chuti)
250 g masla (izbovej teploty)
1 - 2 ČL vanilkového extraktu
2 bal. detské okrúhle piškóty
uvarená silná káva s trochou rumu
čokoládová poleva

Maslo, med a preosiaty práškový cukor dáme do hrnca. Za stáleho miešania necháme rozpustiť, ale navariť! Odstavíme z platničky a ešte do teplej hmoty vmiešame vajíčka, necháme vychladnúť a občas premiešame. Do misky preosejeme múku a sódu bikarbónu a ešte pridáme štipku soli. Premiešame, pridáme mierne vychladnuté medové maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote stáť 30 - 60 minút. Potom cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, ktoré postupne rozvaľkáme na veľkosť obrátenej strane plechu. Plech potrieme tukom, jemne posypeme múkou a pomocou valčeka položíme naň medové cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 5 - 7 minút. Hneď po upečení si dlhým nožom cesto oddelíme od plechu a zosunieme na rovnú plochu. Keď plát začne chladnúť, tak tuhne. Rovnakým spôsobom upečieme zvyšné dva pláty.
Pripravíme si plnku: 500 ml mlieka dáme variť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a práškový cukor. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a súčasne šľaháme na hladký krém. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a prešľaháme.
Spodný medový plát natrieme plnkou, na ktorú ukladáme a trochu vtlačíme do plnky piškóty (rezom nadol) namočené v káve. Piškóty opäť potrieme plnkou a položíme druhý medový plát. Ten znova potrieme plnkou, vtlačíme namočené piškóty (ale rezom nahor), na ktoré natrieme zvyšnú plnku a prikryjeme posledným medovým plátom. Mierne zaťažíme a vložíme do chladu stuhnúť. Najlepšie na 2 - 3 dni, plnka pekne stuhne a pláty zmäknú. Potom polejeme čokoládovou polevou a pokrájame na rezy. Koláčik sa príjemne rozplýva na jazyku.....Mňááááám.....:)
Doba prípravy:
Medové rezy s piškótami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore