štvrtok 31. októbra 2013

Ananásovo-mrkvové muffiny

Ananásovo-mrkvové muffiny - recept
260 g špaldovej múky
3 ČL prášku do pečiva
štipka soli a mletých klinčekov
100 g krupicového cukru
100 ml acidofilného mlieka
80 ml rastlinného oleja
1 vajce
120 g najemno strúhanej mrkvy
350 g kociek ananásu

Ananásový kompót scedíme, necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky.
Vajíčko rozšľaháme s cukrom, postupne vmiešame olej, acidofilné mlieko a pridáme nakrájaný ananás, múku zmiešanú s práškom do pečiva, so štipkou soli a mletých klinčekov a strúhanú mrkvu. Všetko spolu krátko premiešame. Otvory vymastenej muffinovej formy naplníme cestom približne do 2/3. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 - 30 minút.
Po vychladnutí preložíme do papierových košíčkov a podávame. Dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Cesto na muffiny nesmie byť ani husté ani riedke. Po upečení necháme muffiny 1-2 minúty v plechu a potom ich opatrne povyberáme. Ak ich necháme v plechu príliš dlho, mohli by zvlhnúť a stratiť svoju prirodzenú vláčnosť a štruktúru.
Ananásovo-mrkvové muffiny - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore