Fazuľová polievka s krúpami
150 g fazule
maslo
1 cibuľa
1 PL hladkej múky
mletá červená paprika
1 väčšia mrkva
1 petržlen
60 g hrášku
60 g krúp
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
majorán
maslo
1 cibuľa
1 PL hladkej múky
mletá červená paprika
1 väčšia mrkva
1 petržlen
60 g hrášku
60 g krúp
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
majorán
Fazuľu namočíme deň vopred. Scedíme ju, dáme do hrnca, zalejeme asi dvoma litrami vody (podľa toho, koľko chceme mať polievky) a varíme do polomäkka.
Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, múku, dôkladne premiešame a chvíľu popražíme. Zápražku zalejeme trochou studenej vody, dobre ju rozmiešame a pridáme do polievky. Krúpy premyjeme, zeleninu očistíme, pokrájame a spolu s hráškom, pridáme k fazuli a varíme domäkka. Pred koncom varenia, pridáme pretlačený cesnak a ochutíme soľou a korením. Nakoniec do polievky, pridáme majorán a odstavíme. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, múku, dôkladne premiešame a chvíľu popražíme. Zápražku zalejeme trochou studenej vody, dobre ju rozmiešame a pridáme do polievky. Krúpy premyjeme, zeleninu očistíme, pokrájame a spolu s hráškom, pridáme k fazuli a varíme domäkka. Pred koncom varenia, pridáme pretlačený cesnak a ochutíme soľou a korením. Nakoniec do polievky, pridáme majorán a odstavíme. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Suchú fazuľu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára