Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 15. októbra 2013

Jablkový koláč zo špaldovej múky

Jablkový koláč zo špaldovej múky - recept
160 g špaldovej múky
100 g masla (izbová teplota)
50 g práškového cukru
1/2 ČL sódy bikarbóny
2 - 3 štipky soli
1 vajce

Plnka:
3 - 4 jablká
škoricový cukor
mletá škorica
250 g kyslej smotany (16%)
1 žĺtok
1 - 2 PL kryštálového cukru

Múku zmiešame so sódou bikarbónou, so soľou, s cukrom a nakoniec pridáme zmäknuté maslo a vajíčko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy a okraje povytláčame vyššie. Na cesto navrstvíme očistené a na tenké plátky nakrájané jablká, ktoré ochutíme škoricovým cukrom a mletou škoricou. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a necháme zapiecť asi na 15 minút.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Kyslú smotanu dobre zmiešame so žĺtkom a cukrom. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na predpečený koláč. Vložíme späť do rúry a pečieme dozlatista cca 15 - 20 minút možno aj dlhšie. Keď smotana začne pukať, koláč je upečený, ale treba to sledovať. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Špaldovo-krupicový koláč s hruškami

Poznámka: Jablká môžeme nahrubo nastrúhať, ochutíme kryštálovým a škoricovým cukrom (podľa kyslosti jabĺk), mletou škoricou a dobre premiešame. Takto ochutené jablká rozložíme na cesto a dáme zapiecť. Koláčik nie je veľmi sladký a špaldová múka, tam urobí super chuť a je ľahko stráviteľná. Mňáááám......:)
Jablkový koláč zo špaldovej múky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore