utorok, 29. októbra 2013

Jablkový mrežovník

Jablkový mrežovník - recept
220 g zemiakov uvarených v šupke
230 g špaldovej múky
70 g polohrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
75 g práškového cukru (podľa chuti)
120 g masla (izbovej teploty)
1 vajce

Plnka:
2 - 3 PL jablkového alebo malinového lekváru
350 - 400 g jabĺk
1 škoricový cukor
1 vanilínový cukor
mletá škorica (podľa chuti)
1 PL krupicového cukru (podľa chuti)
2 PL mletých vlašských orechov

Vychladnuté zemiaky olúpeme a najemno postrúhame.
Špaldovú a polohrubú múku zmiešame s práskom do pečiva a práškovým cukrom. Pridáme zemiaky, vajíčko, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Odložíme na 30 minút do chladu a potom rozdelíme na dve časti.
Pripravíme si plnku: Očistené jablká nahrubo postrúhame. Ochutíme škoricovým, vanilínovým a krupicovým cukrom. Posypeme mletou škoricou, mletými orechmi a dobre premiešame.
Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme 3/4 cesta a pomocou valčeka ho prenesieme na menší plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Cesto potrieme lekvárom a rozložíme ochutené jablká.
Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pokrájame na pásiky a šikmo poukladáme na jablká tak, aby sme vytvorili mriežku. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 30 minút. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na kocky. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jablkový mrežovník - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore