Talianske posúchy
250 g ražnej múky
250 g polohrubej múky
soľ a cukor (podľa chuti)
1 kocka droždia
250 ml vlažného mlieka
1 vajce
5 - 6 PL olivového oleja
Plnka:
kečup podľa potreby
korenie na pizzu
olivový olej
1 menšia cibuľa
150 - 180 g čerstvých šampiňónov
soľ, mleté čierne korenie
90 g šunky
100 g strúhaného tvrdého syra
malé paradajky
1 vajce na potretie
250 g polohrubej múky
soľ a cukor (podľa chuti)
1 kocka droždia
250 ml vlažného mlieka
1 vajce
5 - 6 PL olivového oleja
Plnka:
kečup podľa potreby
korenie na pizzu
olivový olej
1 menšia cibuľa
150 - 180 g čerstvých šampiňónov
soľ, mleté čierne korenie
90 g šunky
100 g strúhaného tvrdého syra
malé paradajky
1 vajce na potretie
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, soľ, štipku cukru a necháme nakysnúť kvások. Po nakysnutí ho dáme do misky s ražnou a polohrubou múkou zmiešanú s trochou cukru a soli. Pridáme vajce, olivový olej a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na malom množstve olivového oleja spolu s plátkami šampiňónov. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Šunku pokrájame na kocky.
Po vykysnutí z cesta na pomúčenej doske vytvarujeme valček a nakrájame ho na kúsky. Každý kúsok roztiahneme do oválneho tvaru, potrieme kečupom a posypeme korením na pizzu a polovičnou dávkou syra. Pridáme cibuľu so šampiňónmi, kocky šunky, na kolieska pokrájané paradajky a posypeme zvyšným syrom. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 - 20 minút.
Podávame teplé. Hotové jedlo pripomína pizzu. Dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto ražnej múky môžeme použiť hladkú múku.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára