utorok, 26. novembra 2013

Bravčová panenka s karamelizovanou cibuľou

Bravčová panenka s karamelizovanou cibuľou - recept
2 ks bravčovej panenky
tenké plátky slaniny
hydinový vývar
olivový olej
3 červené cibule
2 - 3 ČL hnedého cukru
4 - 5 PL červeného vínneho octu
štipka soli

Bravčovú panenku obalíme v plátkoch slaniny. Do panvice dáme asi 2 lyžice oleja, položíme obalenú panenku, ktorú opekáme zo všetkých strán, kým slanina nie je pekne zafarbená. Potom podlejeme vývarom, privedieme do varu a varíme domäkka. Odstavíme a necháme ešte 5 minút odpočívať. Potom mäso odložíme na teplé miesto, vývar zredukujeme, pridáme kúsok masla a necháme roztopiť.
Karamelizovaná cibuľa:
Očistenú cibuľu nakrájame na polkolieska a speníme na oleji. Pridáme cukor a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Prilejeme vínny ocot a varíme do zhustnutia a nakoniec dochutíme štipkou soli.
Panenku nakrájame na plátky, ktorú podávame s karamelizovanou cibuľou, polejeme vývarom a ozdobíme lístkami rukoly. Vhodná príloha zemiaková kaša.
Doba prípravy:
Bravčová panenka s karamelizovanou cibuľou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore