piatok 1. novembra 2013

Cestovinový nákyp s tvarohom

Cestovinový nákyp s tvarohom - recept
250 g celozrnných cestovín - kolienok
cca 50 g masla
5 žĺtkov
2 vanilínové cukry
2 PL práškového cukru
100 ml sladkej smotany

Plnka:
360 g jemného tvarohu
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 PL citrónovej šťavy
90 ml sladkej smotany
2 vajcia
2 krémové prášky Zlatý klas
100 g sušených brusníc

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, necháme odkvapkať, dáme do misy, polejeme rozpusteným maslom a rozdelíme na tri rovnaké časti.
Žĺtky vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom a so smotanou.
Pripravíme si plnku: V miske vymiešame tvaroh s práškovým cukrom, s citrónovou šťavou, so smotanou, pridáme celé vajcia, Zlatý klas a dôkladne premiešame.
Okrúhlu zapekaciu misu potrieme maslom. Na jej dno dáme časť cestovín, ktoré polejeme pár lyžicami ochutenými žĺtkami. Rozotrieme polovicu tvarohovej plnky, posypeme polovicou sušených brusníc a prikryjeme druhou časťou uvarených cestovín. Postup zopakujeme a vrstvenie ukončíme poslednou časťou cestovín, ktoré polejeme zvyšnými ochutenými žĺtkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme cca 15 - 20 minút. Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Cestovinový nákyp s tvarohom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore