Jablkové palacinky
500 g nahrubo strúhaných jabĺk
500 ml mlieka
štipka soli
3 - 4 vajcia
300 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
1 vanilínový cukor
štipka mletej škorice
500 ml mlieka
štipka soli
3 - 4 vajcia
300 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
1 vanilínový cukor
štipka mletej škorice
Spolu vymiešame mlieko so soľou, strúhané jablká, vajcia, vanilínový cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame mletú škoricu. Cesto necháme postáť do druhého dňa v chladničke, aspoň na 12 hodín, inak sa budú palacinky trhať. Na druhý deň cesto lyžicou roztierame na omastenú palacinkáreň a postupne opekáme.
Podľa chuti naplníme džemom, tvarohom, uduseným ovocím....
Doba prípravy: Podľa chuti naplníme džemom, tvarohom, uduseným ovocím....
Poznámka: Ak sa niekomu zdá cesto málo sladké môže si pridať cukor podľa chuti. Palacinky sú trochu hrubšie preto, lebo cesto nie je také liate, ako keď robíme klasické palacinky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára