pondelok, 11. novembra 2013

Jablkové palacinky

Jablkové palacinky - recept
500 g nahrubo strúhaných jabĺk
500 ml mlieka
štipka soli
3 - 4 vajcia
300 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
1 vanilínový cukor
štipka mletej škorice

Spolu vymiešame mlieko so soľou, strúhané jablká, vajcia, vanilínový cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame mletú škoricu. Cesto necháme postáť do druhého dňa v chladničke, aspoň na 12 hodín, inak sa budú palacinky trhať. Na druhý deň cesto lyžicou roztierame na omastenú palacinkáreň a postupne opekáme.
Podľa chuti naplníme džemom, tvarohom, uduseným ovocím....
Doba prípravy:

Poznámka: Ak sa niekomu zdá cesto málo sladké môže si pridať cukor podľa chuti. Palacinky sú trochu hrubšie preto, lebo cesto nie je také liate, ako keď robíme klasické palacinky.
Jablkové palacinky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore