piatok, 15. novembra 2013

Jablkové rezy so šľahačkou

Jablkové rezy so šľahačkou - recept
200 g polohrubej múky
100 g celozrnnej špaldovej múky
1 balíček sušeného droždia
50 g krupicového cukru
1/2 ČL soli
150 ml vlažného mlieka
100 g zmäknutého masla

Náplň:
700 g strúhaných jabĺk
trochu mletej škorice
100 g zmäknutého masla
75 g práškového cukru (podľa chuti)
1 krémový prášok Zlatý klas
2 vajcia
250 ml smotany na šľahanie

V miske zmiešame obidve múky s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby. Poprášime ho múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Strúhané jablká ochutíme mletou škoricou a dobre premiešame.
Príprava náplne: V miske vyšľaháme maslo s cukrom na penu. Vmiešame žĺtky a krémový prášok Zlatý klas. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Smotanu tiež vyšľaháme dotuha. Do žĺtkovej hmoty postupne a zľahka vmiešame šľahačku a sneh.
Na cesto rozložíme strúhané jablká, ktoré potrieme náplňou. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi 20 - 25 minút.
Necháme vychladnúť, pocukrujeme a pokrájame na rezy. Príjemné maškrtenie pri kávičke...dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jablkové rezy so šľahačkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore