streda 13. novembra 2013

Kalerábové kolieska

Kalerábové kolieska - recept

1 väčší kaleráb
plátky šunky
najemno strúhaná mrkva
pór
kyslá smotana
1 vajce
najemno strúhaný syr
soľ, olej, maslo

Kaleráb očistíme, pokrájame na hrubšie kolieska, vložíme do osolenej vody a povaríme pár minút do polomäkka. Vyberieme a necháme vychladnúť.
V panvici rozpustíme maslo a kaleráb prudko opečieme z obidvoch strán.
Zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej opečené kolieska kalerábu. Na každé koliesko dáme plátok šunky, posypeme strúhanou mrkvou a rozložíme kolieska póru.
Celé vajce rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou a s nastrúhaným syrom. Touto zmesou pomocou lyžice zalejeme obložené kalerábové kolieska. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a zapekáme cca 20 - 25 minút.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy:
Kalerábové kolieska - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore