pondelok, 18. novembra 2013

Koňakové mäso s vínovou omáčkou

Koňakové mäso s vínovou omáčkou - recept
600 g mletého mäsa
60 ml koňaku
1 malá cibuľa
1 ČL sušeného cesnaku
1 PL mletých vlašských orechov
2 PL bieleho jogurtu
soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca, kari a grilovacie korenie
1 - 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
jemná strúhanka
majorán, olivový olej

Vínová omáčka:
2 nadrobno nakrájané cibule
4 PL olivového oleja
1,5 PL kečupu
šťava z 1 citróna
1 ČL cukru
1 PL dijonskej horčice
2 PL worcesterskej omáčky
20 ml bieleho vína
soľ, korenie a glutasol

Mleté mäso ochutíme koňakom, nadrobno nakrájanou cibuľou, mletými orechmi, sušeným cesnakom, jogurtom, petržlenovou vňaťou, mletou rascou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko dôkladne premiešame, prikryjeme a vložíme do chladu na 12 hodín (najlepšie cez noc). Potom mäso ešte raz premiešame a vytvoríme dva bochníčky, ktoré jemne obalíme v strúhanke. Položíme ich do vymastenej zapekacej misy, posypeme majoránom a potrieme olivovým olejom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 190 - 200°C pečieme domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a zapečieme.
Všetky suroviny na vínovú omáčku spolu zmiešame. Ak sa zdá omáčka riedka môžeme ju zahustiť štipkou strúhanky.
Mäso nakrájame na plátky a podávame s vínovou omáčkou a varenými zemiakmi.
Doba prípravy:
Koňakové mäso s vínovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore