utorok, 12. novembra 2013

Makovo-jablková bábovka

Makovo-jablková bábovka - recept
300 ml hladkej múky
1 prášok do pečiva
150 ml práškového cukru
250 ml mletého maku
150 ml oleja
150 ml mlieka
3 vajcia
2 nahrubo nastrúhané jablká
hrsť hrozienok

Hrozienka namočíme do vlažnej vody alebo rumu.
Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva a práškový cukor. Pridáme mletý mak a dobre premiešame. Prilejeme olej, mlieko, rozklepneme celé vajcia a opäť premiešame. Nakoniec do cesta primiešame nastrúhané jablká a hrozienka. Silikónovú bábovkovú formu jemne potrieme olejom, naplníme cestom a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 50 - 60 minút.
Po upečení necháme mierne vychladnúť, preklopíme na podnos, formu vyberieme a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Makovo-jablková bábovka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore