Tvarohové buchtičky s ovocnou omáčkou
250 g hrudkovitého tvarohu
100 ml plnotučného mlieka
50 g masla
2 vajcia
2 PL krupicového cukru
1 vanilínový cukor
1 PL hladkej múky
kôra z 1 citróna
cca 50 g strúhanky
Ovocná omáčka:
200 g sezónneho ovocia - jahody, ríbezle, hrozno....
práškový cukor (podľa chuti)
1 - 2 PL citrónovej šťavy (podľa chuti)
100 ml plnotučného mlieka
50 g masla
2 vajcia
2 PL krupicového cukru
1 vanilínový cukor
1 PL hladkej múky
kôra z 1 citróna
cca 50 g strúhanky
Ovocná omáčka:
200 g sezónneho ovocia - jahody, ríbezle, hrozno....
práškový cukor (podľa chuti)
1 - 2 PL citrónovej šťavy (podľa chuti)
Do mixéra vložíme tvaroh, zalejeme mliekom a rozmixujeme na penu.
V druhej väčšej nádobe dobre rozšľaháme maslo, postupne pridávame žĺtky, krupicový a vanilínový cukor, múku a citrónovú kôru. Do žĺtkovej hmoty opatrne primiešame tvarohovú penu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Vznikne homogénne cesto, ktoré je veľmi jemné a treba s ním opatrne zaobchádzať. Odložíme na hodinu do chladničky.
Zatiaľ si pripravíme ovocnú omáčku: Ovocie (ja som použila svetlé a tmavé hrozno) a cukor dobre rozmixujeme a podľa chuti ochutíme citrónovou šťavou.
Na suchej panvici opražíme strúhanku, ale pozor, aby neprihorela.
Silikónovú formu na muffiny jemne potrieme olejom a opatrne naplníme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 20 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyklopíme z formy a obalíme v strúhanke.
Na tanier nalejeme naberačku studenej ovocnej omáčky, do stredu položíme teplú tvarohovú buchtičku a ozdobíme čerstvým ovocím. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára