pondelok 16. decembra 2013

Zapečený pór s vínom

Zapečený pór s vínom - recept
1 väčší pór
250 - 300 g zemiakov
150 g červenej papriky
50 g masla
100 ml bieleho vína
70 - 100 ml sladkej smotany
soľ, vegeta, mleté čierne korenie
muškátový oriešok
2 vajcia
50 g strúhaného syra
3 - 4 PL paradajkového pretlaku
1 ČL cukru

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska.
Očistený pór nakrájame na tri časti a krátko naparíme. Potom nakrájame na kolieska alebo pásiky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky.
V širšej panvici rozpustíme maslo, vložíme pokrájané zemiaky s červenou paprikou, osolíme a krátko opečieme.
Zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej opečené zemiaky s paprikou a posypeme napareným pórom. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ochutíme vegetou.
Celé vajcia rozšľaháme, pridáme víno, smotanu a nastrúhaný syr. Ochutíme muškátovým orieškom, soľou, mletým čiernym korením, dobre premiešame a polejeme masu v zapekacej mise. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme domäkka cca 30 - 35 minút. Vyberieme z rúry odkryjeme a polejeme paradajkovým pretlakom, v ktorom sme vymiešali 2 - 3 PL vína s lyžičkou cukru. Odkryté vložíme späť do rúry a krátko zapečieme cca 5 - 7 minút.
Podávame so šalátom. Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapečený pór s vínom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore