Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

piatok 17. januára 2014

Domáca paradajková omáčka - Arrabiata

Domáca paradajková omáčka -  Arrabiata - recept
2,5 kg domácich paradajok
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
1/2 ČL mletého chilli (podľa chuti)
3 PL olivového oleja
čerstvá alebo sušená bazalka (podľa chuti)
soľ a cukor (podľa chuti)

Očistené cibule najemno posekáme mixérom.
Umyté paradajky dáme do vriacej vody a povaríme cca 2 minúty. Potom vodu scedíme, paradajky schladíme a odstránime šupku. Prekrojíme na polovice, prípadne na menšie kúsky, vložíme do väčšieho hrnca a ponorným mixérom najemno rozsekáme. Pridáme cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, olej a mleté chilli. Za takmer stáleho miešania (aby neprihorela) omáčku varíme 45 minút. Potom do omáčky, pridáme nasekanú bazalku a podľa chuti osolíme. Omáčku ďalej varíme asi 20 - 30 minút. Ak sa zdá omáčka kyslá, tak podľa chuti pridáme cukor. Horúcu omáčku nalejeme do čistých zaváracích sklených pohárov a viečko dobre zatiahneme. Necháme pod dekou vychladnúť.
Vhodná na varené alebo zapekané cestoviny (je hotová mňamka), so zemiakovými kroketami, prípadne s fašírkami a samozrejme každý podľa svojej chuti.
Dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Možno to nie je originál recept na pravú Arrabiatu, ale chutí skvelo. Robievam ju z domácich bio surovín a aspoň viem, čo si do toho dám a nemusím kupovať samé éčka. Omáčka sa dá uvariť aj z nakladaných paradajok (bez šupky) vo vlastnej šťave. Vylejeme do hrnca, mixérom rozsekáme a ďalej postupujeme podľa receptu.
Domáca paradajková omáčka -  Arrabiata - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore