Rumové rezy
10 bielkov
štipka soli
8 žĺtkov
150 g práškového cukru (podľa chuti)
100 g hrubej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 - 2 ČL kakaa
citrónová kôra
Krém:
2 žĺtka
80 g práškového cukru (podľa chuti)
120 g masla
2 - 3 ČL kakaa
50 ml rumu
100 g mletých vlašských orechov
čokoládová poleva
štipka soli
8 žĺtkov
150 g práškového cukru (podľa chuti)
100 g hrubej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 - 2 ČL kakaa
citrónová kôra
Krém:
2 žĺtka
80 g práškového cukru (podľa chuti)
120 g masla
2 - 3 ČL kakaa
50 ml rumu
100 g mletých vlašských orechov
čokoládová poleva
Žĺtky, práškový cukor a postrúhanú citrónovú kôru spolu vymiešame. Pomaly striedavo pridávame vyšľahaný tuhý sneh so štipkou soli a múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Väčší plech vyložíme papierom na pečenie a polovicu cesta rozotrieme na polovicu plechu. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a rozotrieme ho na druhú časť plechu. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 minút.
Príprava krému: Z masla, žĺtkov, cukru a kakaa vymiešame základ krému. Potom vmiešame mleté orechy a postupne prilievame rum a vymiešame na hladký krém.
Upečené a vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a v strede rozkrojíme. Na tmavé cesto natrieme krém a prikryjeme ho svetlým cestom. Povrch koláča polejeme čokoládovou polevou a dáme na niekoľko hodín do chladu stuhnúť.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára