piatok, 21. februára 2014

Prekladaná ryža

Prekladaná ryža - recept
500 ml hnedej ryže
500 g kuracích pečení
olivový olej
1 menší pór
2 - 3 paradajky
1 zelená paprika
1 menšia cibuľa
cca 250 g kyslej smotany
soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
mletá červená paprika (podľa chuti)
strúhanka

Ryžu uvaríme domäkka obvyklým spôsobom.
Kuracie pečene umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno pokrájaný pór. Pridáme kuraciu pečeň a restujeme domäkka. Na záver ochutíme kremžskou horčicou.
Papriku, paradajky a cibuľu pokrájame na kolieska.
Pekáč vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Na dno rozložíme polovicu uvarenej ryže, na ktorú poukladáme udusenú pečeň a na ňu zas kolieska cibule, papriky a paradajok. Nakoniec vrstvenie ukončíme druhou polovicou ryže. Zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Vo vyhriatej rúre na 200°C zapekáme cca 15 - 20 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Doba prípravy:
Prekladaná ryža - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore