pondelok, 31. marca 2014

Jadranská torta

Jadranská torta - recept
3 vajcia
1 bielok
4 PL vlažnej vody
4 PL oleja
50 g práškového cukru
60 g špaldovej múky
štipka sódy bikarbóny
1 - 2 ČL kakaa

Krém:
200 ml mlieka
75 g trstinového cukru
1 žĺtok
20 g maizeny
150 g masla (izbová teplota)
50 g mletých lieskových orieškov
300 ml smotany na šľahanie
1 vanilínový cukor
1 stužovač šľahačky
1 ČL práškového cukru

Poleva:
100 g čokolády na varenie
4 - 5 PL oleja
Zo 4 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Tri žĺtka vyšľaháme do peny s práškovým cukrom. Pridáme vlažnú vodu a prešľaháme. Postupne pridávame múku zmiešanú so sódou bikarbónou a olej. Pridáme preosiate kakao a opäť premiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pri teplote 170°C pečieme cca 15 minút.
Pripravíme si krém: Trstinový cukor, maizenu a žĺtok dobre rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme a hneď do horúcej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a vymiešame na hladký krém. Do krému pridáme vychladnuté nasucho opražené lieskové oriešky a premiešame. Krém nahrubo natrieme na vychladnutý korpus a necháme v chlade stuhnúť.
Smotanu na šľahanie so stužovačom, vanilínovým a práškovým cukrom ušľaháme dotuha a natrieme na krémovú vrstvu.
Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu na varenie s olejom a polejeme ňou povrch torty. Necháme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jadranská torta - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore