piatok, 28. marca 2014

Pečený losos so šalotkami

Pečený losos so šalotkami - recept
500 g lososa
soľ, korenie na ryby
limetová šťava
200 g šalotiek
maslo, olivový olej
1 malá mrkva
250 ml smotany na šľahanie
1 - 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
mleté čierne korenie (podľa chuti)
petržlenová vňať a muškátový oriešok

Lososa nakrájame na kúsky, pokvapkáme limetovou šťavou, osolíme, posypeme korením na ryby a necháme asi 10 minút postáť.
Šalotky ošúpeme a pokrájame.
Zapekaciu misu potrieme olejom a do nej rozložíme ochutené kúsky lososa so šalotkami. Pokvapkáme rozpusteným maslom, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a zapekáme domäkka cca 20 - 25 minút.
V panvici rozohrejeme 1 - 2 lyžice olivového oleja, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a chvíľu restujeme. Prilejeme smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu a zredukujeme. Nakoniec ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a pretlačeným cesnakom. Premiešame a odstavíme.
Zapečené kúsky lososa so šalotkami dáme na tanier, prelejeme omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pečený losos so šalotkami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore