utorok, 4. marca 2014

Záhorácka kuracina

Záhorácka kuracina - recept
1 celé kurča
soľ, mletá rasca
kari korenie
korenie na pečené kura
600 g zemiakov
korenie na americké zemiaky
sušený cesnak, celá rasca
olivový olej
500 - 600 g kyslej kapusty
sušené oregano
1 väčšia červená cibuľa
maslo
šťava z kyslej kapusty alebo kurací vývar

Kurča umyjeme, osušíme a rozdelíme na porcie, ktoré ochutíme zmesou soli, kari korenia, mletej rasce a korenia na pečené kura.
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska a rozložíme do vymasteného pekáča. Osolíme, posypeme korením na americké zemiaky, celou rascou a sušeným cesnakom. Dôkladne premiešame.
Na zemiaky navrstvíme kyslú kapustu (ak sú dlhé strapce, tak ju pokrájame na menšie kúsky) a ochutíme sušeným oreganom.
Na kapustu rozložíme porcie ochuteného kurčaťa, na ktoré položíme kolieska cibule a plátky masla. Podlejeme šťavou z kyslej kapusty alebo vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme domäkka cca 60 minút. Ak treba počas pečenia podlievame vývarom alebo šťavou. Prajem dobrú chuť!
Slovenská špecialita, ktorá je chutná a zdravá.
Doba prípravy:
Záhorácka kuracina - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore