pondelok, 12. mája 2014

Zapečené mäsové guľky

Zapečené mäsové guľky - recept
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 PL bieleho jogurtu
2 - 3 PL koňaku
korenie na mleté mäso
soľ, mleté čierne korenie
mletá červená paprika (sladká)
petržlenová vňať
majorán
strúhanka
olivový olej
zemiaky
tvrdý syr
cca 250 g kyslej smotany
korenie na tzatziki

Mleté mäso osolíme, ochutíme koreninami, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, dva prelisované strúčiky cesnaku, koňak, biely jogurt, majorán a petržlenovú vňať. Všetko spolu dôkladne premiešame. Ak treba zahustíme strúhankou. Ochutené mäso necháme odstáť v chlade 8 - 12 hodín (najlepšie cez noc). Na druhý deň z masy vyformujeme menšie guľky, ktoré jemne obalíme v strúhanke a prudko opečieme v panvici na oleji (ja som ich poukladala na vymastený plech, potrela olejom, podliala trochou vody a vo vyhriatej rúre 200°C piekla cca 35 minút).
Zemiaky aj so šupkou v osolenej vode povaríme do polomäkka. Potom scedíme a pozdĺžne prekrojíme. Rozložíme ich do vymastenej zapekacej misy, potrieme ich olivovým olejom, osolíme a dáme na 5 - 10 minút predpiecť do vyhriatej rúry na 200°C. Vyberieme a na každý zemiak dáme kúsok syra a položíme opečenú mäsovú guľku. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme, aby sa syr roztopil.
Kyslú smotanu ochutíme korením na tzatziki, nasekanou petržlenovou vňaťou, dvoma prelisovanými strúčikmi cesnaku a dobre premiešame.
Zapečené guľky prelejeme ochutenou smotanou a podávame so šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapečené mäsové guľky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore