pondelok, 2. júna 2014

Karé plnené slivkami

Karé plnené slivkami - recept
cca 1 kg bravčového karé bez kosti
soľ, mleté čierne korenie
vegeta
grilovacie korenie
olivový olej
cca 150 g sušených sliviek

Karé umyjeme, osušíme a odblaníme. Pomocou noža s dlhou a úzkou čepeľou doň urobíme v rovnomerných odstupoch otvory, do ktorých vtlačíme slivky. Naplnené mäso potrieme olivovým olejom, osolíme a ochutíme koreninami. Na dvoch až troch lyžiciach rozpáleného oleja mäso prudko opečieme z každej strany. Preložíme do zapekacej misy, polejeme výpekom a podlejeme trochou vody alebo mäsovým vývarom. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 165°C pečieme domäkka cca 50 - 60 minút.
Pečené mäso nakrájame na tenšie úhľadné plátky, pokvapkáme výpekom a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Karé plnené slivkami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore