štvrtok, 12. júna 2014

Volské oká na cviklovej zemiakovej kaši

Volské oká na cviklovej zemiakovej kaši - recept
1 - 2 menšie cvikly
700 g zemiakov
maslo podľa potreby
mlieko podľa potreby
6 vajec
soľ
čerstvá zelenina

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cviklu ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Spolu uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, roztlačíme, pridáme maslo, mlieko a urobíme hustejšie pyré. Šesť tvarovacích formičiek rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, do ktorých natlačíme kašu (ale nie po povrch, aby vajíčka nevytiekli) a urovnáme. Do každého otvoru rozklepneme vajce. Povrch osolíme a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a krátko zapečieme, kým sa vajíčka nezrazia.
Podávame teplé so šalátom z čerstvej zeleniny.
Jednoduchý, rýchly a chutný obed, prípadne večera. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Tento recept nám poslala pani Viera J.
Volské oká na cviklovej zemiakovej kaši - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore