streda, 23. júla 2014

Syr v chrenovej zemiakovej kaši

Syr v chrenovej zemiakovej kaši - recept
4 hrubšie plátky ovčieho syra
4 - 8 stredne veľkých zemiakov
maslo podľa potreby
4 PL čerstvo nastrúhaného chrenu
olivový olej a soľ
4 ks alobalu

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, preložíme do misy, pridáme maslo a roztlačíme s nastrúhaným chrenom. Podľa chuti prisolíme.
Plátky ovčieho syra osolíme.
Hárok alobalu v strede zľahka potrieme olejom. Postupne naň poukladáme vrstvu chrenovej zemiakovej kaše, položíme plátok ochuteného syra a prikryjeme opäť vrstvou chrenovej zemiakovej kaše. Dôkladne uzavrieme. Takto si pripravíme ďalšie tri balíčky, ktoré poukladáme na plech. Vložíme do vyhriatej rúry na maximum pod gril na 5 - 7 minút.
Hotové syry rozdelíme na taniere aj s vrstvami zemiakov, pridáme lyžicu brusníc alebo podobnú pikantnú zaváraninu.
Hotové jedlo, ktoré je pripravené za pár minút, je veľmi chutné a ľahko stráviteľné. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Ak niekto nemá možnosť si kúpiť pravý ovčí syr, tak ho môže nahradiť hermelínom. Ten si udrží tvar a grilujeme z každej strany 5 minút.
Syr v chrenovej zemiakovej kaši - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore