streda 13. augusta 2014

Pohánka s cviklou

Pohánka s cviklou - recept
220 - 250 g pohánky
olivový olej
1 červená cibuľa
tymian môže byť aj sušený
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
2 - 3 menšie cvikly
zeleninový vývar
1 - 2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať

Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný čerstvý tymian, trochu morskej bylinkovej soli a mletého čierneho korenia. Premiešame a pridáme očistené cvikly nakrájané na kocky a opekáme asi 5 minút. Do horúcej cvikly prisypeme pohánku, (ktorú sme dôkladne premyli vodou a nechali na sitku odkvapkať) a nasucho ju prehrejeme. Prilejeme toľko zeleninového vývaru alebo vody tak, aby pohánka bola nad povrchom asi centimeter zaliata. Prikryjeme a za občasného miešania varíme, kým pohánka nezmäkne. Nakoniec ochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, petržlenovou vňaťou a premiešame.
Podávame samostatne s ľadovým šalátom alebo ako prílohu k pečenému mäsu a rybám.
Takto pripravenú pohánku môžeme striedať s ryžou.
Výborná vegetariánska špecialita, ktorá je chutná a hlavne zdravá. Určite si ju zamilujete:) Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Pohánka s bryndzou alias "Falošné rizoto"
Pohánka s cviklou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore