pondelok, 4. augusta 2014

Zeleninová musaka

Zeleninová musaka - recept
4 - 5 veľkých zemiakov
1 baklažán
1 cuketa
1 červená paprika
Bešamel:
maslo
špaldová múka
600 ml mlieka
2 vajcia
80 g syra parmezán
soľ, mleté čierne korenie
muškátový oriešok
olivový olej

Cuketu a baklažán umyjeme, osušíme, konce odrežeme a pozdĺžne nakrájame na hrubšie plátky. Potrieme ich olivovým olejom, osolíme, okoreníme a uložíme na jemne vymastený plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme cca 15 minút.
Očistené zemiaky nakrájame na kolieska a rozložíme ich na vymastený pekáč. Osolíme, okoreníme a pri teplote 190°C pečieme asi 15 minút.
Zatiaľ si pripravíme bešamel: Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Odstavíme, pridáme rozšľahané vajíčka, polovicu syra a miešame, kým sa syr neroztopí. Ochutíme muškátovým orieškom, soľou, korením a premiešame.
Zemiaky vyberieme z rúry a na ne najprv navrstvíme baklažán, cuketu a nakoniec nakrájanú papriku. Celý povrch zalejeme bešamelom a posypeme zvyšným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a zapekáme 30 - 40 minút.
Zeleninovú musaku necháme mierne vychladnúť, aby sa uplatnili všetky jej chute. Prajem dobrú chuť!
Týmto receptom sme sa inšpirovali v Grécku. Je jednoduchý, veľmi chutný a ľahko stráviteľný.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Grécka musaka
Zeleninová musaka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore