piatok, 17. októbra 2014

Zemiaky s mletým mäsom

Zemiaky s mletým mäsom - recept
800 g zemiakov
500 g mletého mäsa
olivový olej
1 cibuľa
1 väčšia mrkva
soľ, mleté čierne korenie
korenie na mleté mäso
2 - 3 strúčiky cesnaku
4 - 5 vajec uvarených natvrdo
150 g tvrdého syra
200 ml smotany na varenie
petržlenová vňať
3 vajcia

Zemiaky očistíme, umyjeme (necháme ich celé) a v osolenej vode uvaríme domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme strúhanú mrkvu, mleté mäso, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a korením na mleté mäso. Restujeme domäkka. Pred koncom mäso ochutíme pretlačeným cesnakom.
Uvarené vajcia olúpeme a pokrájame na kolieska. Tvrdý syr nahrubo nastrúhame.
Vajcia rozšľaháme so smotanou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Zapekaciu misu potrieme olejom, rozložíme do nej polovicu zemiakov, ktoré posypeme syrom a polejeme vaječnou zmesou. Navrstvíme mleté mäso, posypeme syrom, poukladáme kolieska vajíčok, opäť posypeme syrom a vrstvenie ukončíme zvyšnými zemiakmi. Povrch zemiakov polejeme zvyšnou vaječnou zmesou a posypeme zvyšným syrom. Zapečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190°C cca 20 - 30 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zemiaky s mletým mäsom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore